Friss topikok

honlapkészítés


2013.01.24. 09:19 LordAzazel

Állatos játékok az állatbarátoknak

Címkék: játék játékok

Ha szereted az online játékokat és szereted az állatokat is, akkor  szerintem most érdemes meglátogatnod a Játék Betyár állatos játékok kategóriáját. Csomó aranyos kis játék van itt, melyeknek egy közös tulajdonságuk van. Mind állatokkal kapcsolatosak. Ezek a játékok általában mind erőszakmentesek, így a kisgyerekek számára is bátran ajánlhatóak! Próbáld ki őket és ha már esetleg végig játszottad az összeset akkor kattanj rá a többi játékunkra is!

Szólj hozzá!

2012.10.03. 13:57 LordAzazel

Játékok ha kicsit lazítani szeretnél

Címkék: játék játékok

Néha jó kicsit kizökkenni a megszokott kerékvágásból és a sok tervezés és programozás mellett, parkolópályára tenni az agyunkat. De van amikor az ember épp a fejtörőket keresi, hogy az agyát tornáztatva újabb ötletekkel bombázza a megrendelőit.

Én legalábbis sokszor vagyok így ezzel. Ilyenkor jól jönnek a különféle logikai játékok az interneten.

Szólj hozzá!

2012.06.08. 10:22 LordAzazel

Ingyen játékok ha kikapcsolódásra vágysz!

Mikor kicsit lazítani akarok két tervezés között, akkor általában ingyenes online játékokkal ütöm el az időt. Mert ezekhez nem kell sok idő, nem kell telepítgetni és az én gyengécske videó kártyám is elboldogul velük. Szóval ingyenes játékok és honnan? Ebben segít a Google. Hoppá meg is van az oldal, szerintem ez most a célnak megfelel. Játsszatok ti is, eresszétek ki a gőzt.

Szólj hozzá!

2011.06.06. 11:56 LordAzazel

Autós játékok

Paparapam! Elindult az autós játékok oldalam, ahol mint a neve is mutatja, jobbnál-jobb autós játékok várják a téma szerelmeseit. Van itt minden, taxis, parkolós, versenyzős stb. játék természetesen teljesen ingyen. Úgyhogy gyere, próbáld ki őket!

Aztán itt van a másik oldalam ahol vegyesen találhatóak meg a játékok. A játékok 75 oldalamon induláskor 500 játék volt fent, ezt  szám azóta csak bővült. Szóval itt is érdemes lesz körülnézned, már csak azért is, mert ezeket a játékokat kézzel válogattam! Szóval gagyi nem kerülhetett fel! Ja és persze a legnépszerűbb kategóriák nálam laknak!:)

Gyere játssz ezekkel a játékokkal!

Szólj hozzá!

2009.11.12. 05:39 LordAzazel

Hibák keresőoptimalizálás területén

Címkék: seo keresőoptimalizálás honlapkészítés

A korábbi honlapkészítés hibák sorozatot folytatva most összegyűjtöttem pár olyan hibát, amik jelentősen ronthatják honlapunk teljesítményét vagy a keresőoptimalizálás hatékonyságát. Mert ugye a keresőoptimalizálást csak úgy lehet hatékonyan végezni, ha megteremjük hozzá a megfelelő környezetet.

1, A honlapod introval, vagy beléptető képernyővel kezdődik: hatalmas hiba, keresőoptimalizálás szempontjából a legerősebb oldal a honlapodon a nyitóoldalad. Nagyságrendekkel szívesebben ajánlja a google a nyitó oldalad mint bármelyik aloldalt. Viszont ahoz ezen az oldalon értékelhető és hasznos tartalomnak kell lennie. Egy intro, nyelvválasztó stb nem az.

 2, A honlapod title (ami a böngész ablakának a címsorában jelenik meg) mezőjében valami ilyesmi van: "XY weboldala" vagy "XY Kft weboldala" vagy "Üdvözöljük weboldalunkon" stb. A jó helyezés egyik sarokköve, hogy a title mező olyan információt hordozzon ami a látogatók szempontjából lényeges. A netezők 99%-a nem konkrét céget keres hanem egy terméket vagy szolgáltatást. Ezért a cég nevét beleírni a title mezőbe teljesen értelmetlen dolog. Irjuk oda a fontos szolgáltatásunkat olyan formában, hogy az embereknek kedvük is legyen rákattintani. Pl.: ne azt írjuk, hogy Megjavítom Bt. weboldala, hanem Mosógépszerelés budapesten.

3, Túl kevés tartalom van a honlapodon: A google szereti a nagy oldalakat. Minnél több releváns tartalom van az oldaladon annál könnyebben kerülsz előre. Persze az egészséges egyensúlyt meg kell találni, hiszen a sok fölösleges szöveg a látogatókat fogja elijeszteni.

4, Nem informatív címsorok: Kerüljük az olyan címsorokat, hogy  "Üdvözöljük weboldalunkon" stb. Próbáljunk meg informatív címsorokat használni. Ezzel a látogatóknál és a keresőknél is jópontot kapunk.

5. Nem informatív linkszövegek: A web egyik legősibb törvénye, hogy ne használunk "Kattintson ide" linkszövegeket. A látogatók elsősorban a címsorokat és a linkszövegeket olvassák el és ha ott értékes infókat találnak akkor olvassák el esetleg az egész oldalt. A keresők is vizsgálják a linkszövegeket, hogy mely oldalra milyen szöveggel hivatkozunk. A kattintson ide szöveggel információt egyik félnek sem adunk, ellenben mondjuk a "hitachi árlisták" linkszöveggel.

6. Honlapunk flash alapú: Bár sokaknak ez kézenfekvő, de azért megemlítem. Hiába szép, hiába interaktív, hiába tudják már olvasni a keresők a flash oldalak tartalmát valamilyen szinten, jelenleg még mindíg hatalmas hátránnyal indul egy ilyen technikával készült oldal. Kerüljük a technológia alkalmazását teljes honlap esetében, kivéve ha a keresőoptimalizálás nem elsődleges szempont.

7. Flash alapú menü. A flash alapú menü-t csak úgy alkalmazzunk, hogy a flash alkalmazás mögé hozzuk létre annak html verzióját, hogy a keresők könnyen be tudják járni az oldalunkat.

Egyenlőre ennyi... a később folytatjuk :)

 

 

 

Szólj hozzá!