Friss topikok

honlapkészítés


2009.10.08. 07:03 LordAzazel

Teszteld a honlapod!

Címkék: böngészők css tesztelés honlap honlapkészítés

Aki honlapkészítéssel foglalkozik az bizonyára sokszor találkozott már azzal a problémával, hogy a honlap eltérő böngészőkben máshogy jelenik meg. Ez tipikus hiba amiről még a honlaptulajdonosok nagyrésze is tud. A gond az ugye, hogy a böngészők sokszor sajátosan, a szabványoktól eltérően kezelik a stílusapokat. A leghírhettebb böngésző ebből (és sok más) szempontból az internet explorer 6-os verziója, ami köszönő viszonyban sincs a szabványokkal. Ezt maga a fejlesztője is tudja ezért is ösztönöz mindenkit arra, hogy frissítse böngészőjét.

Ezeket a problémákat úgy lehet áthidalni, hogy az egyes böngészőkre külön stíluslapot kell írni és ami fontos, hogy az oldalakat sokat kell tesztelni. Minden, a webdesign-t érintő módosítás után érdemes megnézni az oldalt több böngészőben, a legnépszerűbbekben mindenkép. Firefox (2.0, 3.0, 3.5), Internet Explorer (6-7-8), Chrome, Opera. Ezekben mindenkép!

A gond csak az, hogy egy böngészőből csak egy verzió lehet fent a gépünkön, nekünk meg ugye többen is tesztelni kéne. Mert például az említett 6-os ie katasztrófálisan rossz css kezelését, az 7-es és 8-as verzióban jelentősen javították. Tehát ha 8-asban jól néz ki a honlap attól még 6-osban teljesen széteshet.

És itt jön képbe a browsershots.org weboldal ami áthidalja ezt a problémát. Nem kell mást csinálnunk, mint megadni a honlap címét, összekattintani a böngészőket és máris jön az eredmény! Jó javítgatást!:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkeszites-tervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr171435722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása