Friss topikok

honlapkészítés


2009.08.12. 10:00 LordAzazel

Miért válasszak "fizetős" domaint és tárhelyet a honlapomhoz?

Sokszor teszik fel nekem ezt a kérdést az ügyfeleim. Laikusok számára kézenfekvő a kérdés, hogy minek fizessek egy olyan szolgáltatásért amit ingyen is megkaphatok? Hiszen már itthon is rengeteg cég található amely ingyen biztosít tárhelyet oldalunknak. Igaz ha náluk helyezzük el weboldalunkat annak címsorában sokszor felfedezhető a cég urlje is (p.: www.freeweb.hu/akarmi). Hasonló a helyzet az internetszolgáltatók által, az előfizetéshez adott tárhelyekkel. Látszólag minden rendben velük, ezt a kis "apró" eltérést leszámítva.

Nos kérem ez az eltérés nem is annyira apró és még van mellette számtalan egyéb is amit kívülről nem lát az ember. Hát lássuk csak miért fizessünk inkább a domain címért:

1, Egy ingyenes felületen elhelyezett honlapnak rossz üzenete van. Igen negatív benyomást kelt a látogatóban az, ha egy cég pár ezer forintot sajnál kiadni erre. Valamint az ingyenes tárhelyen elhelyezett honlapokban SOKKAL kevésbé bíznak meg a látogatók, mivel egy ilyen tárhelyet bárki pillanatok alatt összeklikkelhet magának. (Ez alól kivételt képeznek a blogok. A blogokon olvasható infókat a netezők könnyeben megemésztik és elfogadják mint egy marketingrizsát. Emiatt is trend a cégek körében mostanában a blogolás.) Aztán ott van a rossz szomszédság. Nem túl jó benyomást kelt az emberben ha hasonló domainen, fellelhető 10-20 sexportál, jópár kalóz szoftverek letöltését segítő website stb. Ilyen társaságból indulva akarjuk építeni cégünk arculatát, imázsát?

2, Amit az interneten igy, kapunk ingyen az nem a miénk. A szolgáltató bármikor csődbehet, lehúzhatja a rolót, és oda a weboldalunk. Nem mehetünk panasszal senkihez.

3, A fentihez kapcsolódóan... A honlapok megítélése keresők részéről nagyban függ attól, hogy egy domain mennyi idős, mennyien hivatkoznak rá. Ez egyébként a keresőoptimalizálás egyik alapja is, minnel több link mutasson az oldalunkra! Gondoljunk bele, évek munkája veszhet kárba azzal, hogy a szolgáltató elveszi tőlünk a webcímünket.

4. Egy fizetős tárhelyszolgáltatónál, ügyfélszolgálatosok és szakemberek hada áll készenlétben, hogy megoldják az esetlegesen felmerülő problémákat, amire egy ingyenes tárhely esetében nem számíthatunk.

Én mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy fontolja meg a fentieket. 5-6 ezer forintos éves díj mellett már viszonylag nagy tárhelyet kaphatunk és ez a befeketett pénz sokszorosan megtérül egy honlap esetében. A honlapkészítés során sokszor ez a legkisebb kiadás.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapkeszites-tervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr391300756

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tárhelyszolgáltatók feketelistája 2010.02.07. 16:27:40

Itt lenne az ideje létrehozni. Néztem a guglit, nincs ilyen. Csak kisebb forgalmú fórumokat találtam, ahol egy-egy póruljárt webmester vagy honlaptulaj adta ki a mérgét, közöttük olyan "szolgáltatók" miatt, akikkel nekünk is voltak különös ka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása